Welkom op de nieuwe website van Beer Fietsen! Momenteel is de website nog in testfase, hier werken we hard aan!

Onderhoud (E-)bakfiets

Om lang en veel plezier te hebben van uw (nieuwe) fiets is het belangrijk dat u uw fiets met enige regelmaat een onderhoudsbeurt geeft. Goed om te weten is dat een fiets nooit een onderhoudsvrij product is. Betreft het een nieuwe fiets, dan kan zelfs bij onjuist of niet tijdig onderhoud uw garantie vervallen. Zelf bent u verantwoordelijk voor juiste en tijdig onderhoud. 

Vakmensen

In de werkplaats zijn onze ervaren fietstechnicus dagelijks bezig met het repareren van verschillende fietsen. Deze vakmensen zijn erg gedreven in het vak en hebben service en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Ons streven is dan ook dat alle klanten weer met een goed gevoel naar buiten lopen met hun gerepareerde fiets.

Duurzame materialen

Doormiddel van duurzame materialen en gereedschappen proberen wij de fietsen te maken met hoge kwaliteit zodat de fiets er voorlopig tegen aan kan.

BOVAG

Wij zijn al jaren aangesloten bij de Bovag, "HET" keurmerk van deze mobiliteits branche. Voor u als consument betekend dit dat wij aan de hoge en strenge kwaliteitseisen van Bovag voldoen.

Waarom moet u uw (e-)bakfiets goed onderhouden?

Net als bij de (E)-fiets geld voor bakfietsen dezelfde regels. De bakfiets heeft naar onze mening nog meer aandacht nodig. Dit komt doordat de (E)-bakfiets een stuk zwaarder uit zichzelf is en daarnaast als de (E)-bakfiets vol geladen word deze op alles nog meer belast. 

Gewicht

Het bovenste in acht genomen kunt u waarschijnlijk wel voorstellen dat op een bakfiets een goede stevige ketting moet zitten, de remmen naar behoren werken, en dat het sturen soepel verloopt. Door tijdig de onderhoudsbeurten te doen word de kans op defecten geminimaliseerd.

Weersinvloed

Bakfietsen die veel worden blootgesteld aan het natuurgeweld lopen het gevaar te gaan roesten, hout wat gaat bladeren, zadels die kapot gaan, noem het maar op. Het beste is natuurlijk om zo'n fiets binnen te stallen maar dat gaat niet altijd. Doormiddel van zuurvrije vaseline verlengt u de levensduur van het chroom of metaal delen. Fiets hoezen zijn een extra goede oplossing zodat de fiets droog gestald kan worden.

Wat voor onderhoud doen wij aan uw (e-)bakfiets?

Ophaalservice

Binnen Den Haag-Voorburg-Rijswijk bieden wij een ophaal service aan voor 5O,- per rit. De fiets kan dan bij u thuis worden opgehaald. Buiten de regio binnen een straal van 2Okm is de prijs per rit 65,-

Mocht u verder uit de buurt wonen dan kunnen wij op aanvraag de prijs met u doornemen. Wij werken met een extern vervoersbedrijf, wij zijn hierdoor afhankelijk van hun beschikbaarheid.  

Als u hier gebruik van wilt maken geef dat dan aan in het formulier. Wij nemen vooraf contact met u op om de data en tijd door te nemen voor het ophalen van de fiets.